Τα νέα μας...

NGK μπουζί, επεξηγήσεις κωδικών

Μάθε τα βασικά της κωδικοποίησης του μπουζί NGK..

Η πιο γνωστή μάρκα διεθνώς σε μπουζί είναι αδιαμφισβήτητα η NGK.Για πάνω απο 80 χρόνια κατασκευάζει μπουζί που πλέον κινούν ίσως το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων εσωτερικής καύσης.

Είναι οτι καλύτερο μπορείτε να αγοράσετε και όχι απλά υπερκαλύπτει κάθε σχετική προδιαγραφή αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χρησιμοποιείται ως standard απο τους κατασκευαστές.

Λόγω του οτι είναι ένα αναλώσιμο είδος που τυχαίνει να αλλάζετε συνήθως σε κάθε service ας μάθουμε λίγα παραπάνω και για την κωδικοποίηση που φέρουν.

Αν και στους μηχανικούς είναι γνωστό το πως να ερμηνεύουν τον κωδικό τους,καλό είναι για όποιον ασχολείται έστω και ερασιτεχνικά να ξέρει έστω και τα βασικά της κωδικοποίησης των μπουζί NGK για να αποφύγει πολύ βασικά λάθη που μπορεί να καταστρέψουν τον κινητήρα.Ενα κλασσικό παράδειγμα είναι το μήκος του πάσου. Το “κοντόλαιμο ” μπουζί κωδικοποιείται απο το γράμμα Η πάνω στο μπουζί ενώ αν φοράει μακρύ τότε φέρει το γράμμα Ε. Αν κάποιος κινητήρας φοράει κοντό πάσο και απο λάθος βάλετε ένα με μακρύ τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ακουμπήσει πάνω στο μπουζί κάποια βαλβίδα ή το πιστόνι,οπότε και αυτό θα προξενήσει πολύ κοστοβόρα ζημιά. Αντίστοιχα λοιπόν κάθε γράμμα ή νούμερο που έχει πάνω ένα μπουζί σημαίνει κάτι.Δείτε την παρακάτω εικόνα για να καταλάβετε τί σημαίνει το κάθε ένα .Αν ασχολείστε περισσότερο οφείλετε να μάθετε απέξω αυτές τις ερμηνείες.

Τα μπουζί NGK είναι Ιαπωνικής καταγωγής αν και πλέον κατασκευάζονται σε πολλές χώρες.Στο mototrade έχουμε πλήρη γκάμα για όλες τις μοτοσυκλέτες είτε σε απλά είτε σε ιριδίου,και διανέμουμε σε ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων.Υπενθυμίζουμε οτι τα καταστήματα μπορούν να συνδέονται στο B2B μας προκειμένου να ολοκληρώνουν τις παραγγελίες και online.