Τα νέα μας...

Γνήσια λιπαντικά Honda

Η μακροζωία του κινητήρα εξαρτάται απόλυτα από το λάδι..

Εάν θέλετε να είστε σίγουρος οτι το μοτέρ θα βγάλει τουλάχιστον τα προβλεπόμενα απο τον κατασκευαστή χιλιόμετρα χωρίς καν να ανοιχτεί για επισκευή ελατηρίων,τσιμουχών κτλ πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα λάδια που επιλέγετε. Τα λάδια έχουν γίνει πλέον τόσο σύγχρονα που καλύπτουν μεγάλο εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας ακόμη κι αν έχουν ονομαστικά χαμηλό ιξώδες. Ηδη το ορυκτέλαιο 20/50,που είναι το πιο φθηνό, πλέον είναι σχεδόν απαρχαιωμένο,ειδικά ως ιξώδες, και χρησιμοποιείται σε πολύ παλιούς ή πολύ ιδιαίτερους σπάνιους καινούργιους κινητήρες .

Οι περισσότερες μοτοσυκλέτες/scooter/παπια Honda παίρνουν 10w40 η πλέον 10w30. Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσετε οτι το λάδι αφού είναι τόσο σημαντικό,δεν το παίρνουμε απο οπουδήποτε δεν ξέρουν να μας συμβουλέψουν.Ένα απλό παράδειγμα: Ξέρετε να ξεχωρίσετε ποιό λάδι έχει προδιαγραφές για scooter και ποιό έχει προδιαγραφές για μοτο? Ξέρετε οτι αν απο λάθος βάλετε του scooter σε μοτό ,μπορεί να αρχίσει να πατινάρει? Η διαφορά τους είναι οτι τα λάδια για scooter που δέν έχουν δίσκους συμπλέκτη κτλ δεν φέρουν πρόσθετα που για τον συμπλέκτη.Αυτό σημαίνει οτι λιπαίνουν καλύτερα το scooter σας και προσφέρουν μακροζωία και οικονομία.Αντιθέτως αν αυτό μπει σε μοτοσυκλέτα εφόσον δεν έχει τις ιδιότητες που πρέπει, θα χάσετε την σωστή απόδοση τουλάχιστον του συμπλέκτη.Στις συσκευασίες των λιπαντικών αυτό αναφέρεται ως JASO-MB ή JASO-MA ανάλογα την περίπτωση.

Επειδή ο καθένας δεν είναι υποχρεωμένος ως χρήστης του οχήματος να διαθέτει τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις ,μπορεί απλά για να είναι σίγουρος να επιλέγει τα γνήσια λάδια που προσφέρουν οι κατασκευαστές αφού κι αυτά κυμαίνονται στις ίδιες τιμές με τα υπόλοιπα λάδια της αγοράς.

Τα γνήσια λάδια Honda στην συσκευασία του ενός λίτρου,κυμαίνονται απο 11-14,50€ /λιτρο. Διατήρηστε την σε τέλεια κατάσταση με συχνές αλλαγές και θα λάμπει κι απο μέσα όπως την έχετε κι απέξω.